سرعت حدی در بلبرینگها
سرعت حدی بهوسیله معیارهایی نظیر پایداری ساختاری (برگه Stability)، مقاومت قفسه، روان کاری قفسه و سطوح راهنما، نیروهای گریز از مرکز و ژیراتوری (Gyratory) وارده بر اجزای غلتندِ، دقت و دیگر عوامل محدودکننده سرعت مانند آببندها و روان کاری آببندهای بلبرینگ، تعیین میشود.
تجارب بهدستآمده از آزمایش نشان میدهد که سرعت حداکثری وجود دارد که به دلایل فنی یا هزینههای زیاد برای نگهداری دما در حد قابلقبول نباید از آن تجاوز کرد.

سرعتهای حدی که در جداول بلبرینگها آمده است به طراحی داخلی و نوع قفسه بلبرینگ بستگی دارد.
برای کارکرد در سرعتهای بالاتر از مقادیر جدول لازم است بعضی از عوامل محدودکننده سرعت نظیر دقتهای حرکتی، جنس قفسه و طراحی آن، روان کاری و انتقال حرارت بهبود یابند.
برای روان کاری با گریس جنبههای دیگری نظیر روان کاری سطوح راهنمای قفسه و مقاومت برشی گریس (که توسط روغنپایه و غلیظ کننده (Thickener) آن تعیین میشود)، باید در نظر گرفته شوند (به بخش «روان کاری با گریس» مراجعه کنید).
بعضی بلبرینگهای باز (بدون آببند) دارای اصطکاک کمی میباشند و سرعت مرجع در آنها از سرعت حدی بیشتر است. بنابراین سرعت مجاز پس از محاسبه باید با سرعت حدی مقایسه شده و از مقدار کمتر استفاده کرد.
یادآوری میشود که بهمنظور عملکرد رضایتبخش در سرعتهای بالا، بلبرینگ باید تحت بار حداقلی باشد که جزئیات آن در بخش مربوط به هر بلبرینگ تحت عنوان «بار حداقل» آورده شده است.
حالت های خاص
در کاربردهای خاص سرعت حدی توسط ملاحظات با اهمیت دیگر جایگزین میشود.
سرعت های کم
در سرعتهای خیلی کم فیلم روانکاری الاستوهیدرودینامیک نمیتواند در سطح تماس غلتشی ایجاد شود. در این کاربردها باید از روانکار با مواد افزودنی EP استفاده شود (بخش «روانکاری با گریس» را ببینید).

حرکتهای نوسانی بلبرینگ
در این نوع حرکت جهت دوران بلبرینگ قبل از تکمیل یک دور کامل عوض میشود. چون سرعت در نقطه عوض شدن جهت دوران صفر هست امکان تشکیل کامل فیلم هیدرودینامیک وجود ندارد. در این موارد باید از روان کار با مواد افزودنی مؤثر EP استفاده کرد تا فیلم روان کاری مرزی (Boundary Lubrication) ایجاد و بار را تحمل کند.
برای حرکتهای نوسانی امکان تعیین حدی برای سرعت وجود ندارد زیرا در این حالت تعادل حرارتی تعیینکننده نبوده و نیروهای اینرسی اهمیت پیدا میکنند. با هر تغییر جهت، این خطر وجود دارد که اینرسی باعث لغزش اجزای غلتندِ شده و سطوح غلتشی را دچار خراشیدگی (Smear) کنند. شتاب افزاینده یا کاهنده مجاز به جرم اجزای غلتندِ و قفسه، نوع و مقدار روان کار، لقی در حین کار و بار بلبرینگ بستگی دارد. برای مثال در چیدمان میله اتصالدهنده (Connecting Rod) بلبرینگ پیش بارشده با اجزای غلتندِ کوچک با جرم کم استفاده میشود. امکان ارائه راهکارهای کلی برای این موارد وجود ندارد و لازم است در هر حالتی حرکت نوسانی بهدقت بررسی شود.

ارتعاشات تولید شده در یک بلبرینگ
به طور کلی یک بلبرینگ غلتشی ایجاد سروصدا نمیکند. چیزی که به نام سروصدای بلبرینگ شناخته میشود اثرات شنیداری ارتعاشات ایجاد شده به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به وسیله بلبرینگ بر سازه اطراف است. به همین علت است که مشکلات سروصدای بیرنگ در واقع مشکلات ارتعاشی میباشد که مرتبط با کاربرد آن است.
تحریک ناشی از تغییر تعداد اجزای غلتندِ تحت بار
وقتی بار شعاعی به یک بلبرینگ وارد میشود تعداد اجزای غلتندِ حملکننده بار در حین کارکرد تغییر میکند. برای مثال 3-2-3-2 این پدیده موجب جابجایی در جهت بارشده که ارتعاش ناشی از آن اجتنابناپذیر است. ولی میتوان با اعمال پیش بارمحوری و بارگذاری کلیه اجزای غلتندِ آن را کاهش داد (برای رولربلبرینگ استوانهای امکانپذیر نیست).
انتخاب ابعاد بلبرینگ با توجه به بار های استاتیکی وارد بر بلبرینگ

دقت اجزای دربرگیرنده بلبرینگ
در مواردی که بین رینگهای بلبرینگ و نشیمنگاه یا شفت انطباق تداخلی خیلی محکم وجود دارد رینگهای بلبرینگ شکل اجزای مجاور را به خود میگیرند. اگر انحراف شکلی (Form Deviations) وجود داشته باشد، باعث ایجاد ارتعاش در حین کارکرد میشود. بنابراین ماشینکاری شفت و نشیمنگاه مطابق با تلورانسهای لازم اهمیت زیادی دارد (بخش «تلورانسهای فرم استوانهای» را ببینید).

آلودگی در بلبرینگ
اگر شرایط کارکرد آلوده باشد ذرات آلودهکننده وارد بلبرینگ شده و عبور اجزای غلتندِ از روی آنها ایجاد ارتعاشی میکند که مقدار آن بستگی به مقدار، اندازه و ترکیب ذرات آلودهکننده دارد. در این حالت فرکانس خاصی ایجاد نشده ولی ممکن است سروصدای قابلشنیدن تولید شود.
خرابی موضعی در بلبرینگها
به دلایل حملونقل یا نصب نادرست، بخشی از سطوح غلتش یا اجزای غلتندِ ممکن است صدمه ببیند. در حین کار عبور اجزای غلتندِ از روی جزء خراب ایجاد ارتعاش با فرکانس خاصی میکند. آنالیز فرکانسی ارتعاش میتواند جزء خراب را مشخص کند. این اصل در تجهیزات تشخیص وضعیت (Condition Monitoring) بهمنظور تشخیص خرابی بلبرینگ به کار میرود.

تأثیر بلبرینگ بر رفتار ارتعاشی کل یک سیستم
در بیشتر کاربردها سفتی بلبرینگها با سفتی دیگر اجزای سیستم هممرتبه هست، بنابراین امکان کاهش ارتعاش در یک کاربرد با انتخاب صحیح بلبرینگ (شامل پیش بار و لقی) و چیدمان، وجود دارد. سه روش برای کاهش ارتعاش پیشنهاد میشود.
• حذف عوامل تحریککننده بحرانی در کاربرد
• میرا کردن ارتعاش جزء تحریککننده بحرانی و اجزای تحت رزونانس
• تغییر سفتی سازه بهمنظور تغییر فرکانس بحرانی آن